Om Tobias

Tobias Åkerman

Författare Föreläsare Moderator


Hej!


Jag heter Tobias Åkerman och är uppvuxen strax söder om Stockholm men bor numera utanför Lund. 


Mitt stora intresse för människor och kommunikation gjorde att jag läste beteendevetenskap och strategisk kommunikation vid Lunds universitet. Eftersom jag trivdes väldigt bra i den akademiska världen valde jag att läsa en master vid Ekonomihögskolan i Sustainable Business Leadership. Det var en mycket givande tid för mig men också en tid fylld av många utmaningar. När jag började studera lämnade jag bakom mig flera år av försäljning och den organisationen jag själv hade byggt upp. I samma veva hade vi förlorat vår första graviditet men långt ifrån vår sista. För min del präglades studietiden av förlorade graviditeter, utredningar och en kamp med mig själv där jag trodde att högsta betyg i varje ämne skulle ge mig mening i det vakuum som vi levde i.


Livet blir sällan som man tänkt sig, men det kan bli bra ändå. Det är mitt motto. Jag är en obotlig optimist som hoppas och tror att allt kan bli bra till sist. Att det alltid måste finnas en väg framåt. Att även det värsta kan leda till något bra. Men visst. Vissa dagar är sarkasmen min bästa vän. Det är då jag försöker ta ett steg tillbaka och få perspektiv på livssituationen, hämta ny kraft och ge det ett nytt försök.


För livet är fantastiskt. Det finns så mycket att göra och så mycket att upptäcka. Därför vill jag ta vara på det jag har istället för att fastna i allt jag inte har (något 70-talisterna tydligen ska vara experter på). Leva livet och göra det bästa av det, både för mig och för mina medmänniskor.


/Tobias Åkerman


COPYRIGHT ©  |   ALL RIGHTS RESERVED

PRIVACY STATEMENT   |   TERMS & CONDITIONS